Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kura çekimi ve Güneş Mahallesi Camii temel atma töreni Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katılımı ile gerçekleştirildi.
ANTEPE kontrolünde inşaatı tamamlanan Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine ait 335 dairenin bağımsız bölüm numaralarını belirlemek üzere Antalya 16. Noterliği huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. ‘29 yıldır ne söylediysem yaptım’ diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Söz Muhittin Böcek sözü dedik ve 29 Mart 2022 tarihinde temeli hep birlikte attık. Seçim öncesi vatandaşımızın dertlerine derman olacağız demiştik. Onların haksızlığa uğradığı noktalarda gereğini yapacağız demiştik. Türkiye’de ilk defa kentsel dönüşüm projesini Konyaaltı’nda yapan Yörük çocuğu bu kardeşinizdir. Konyaaltı’nda 625 dairelik bir dönüşüm projesi gerçekleştirmiştik. Bugün burada 97 dönüm alan üzerinde 8 blok ve 545 konut yer alıyor. Bu konutların 335’i 211 hak sahibimize ait. Noter huzurunda belirlenen dairelerde hak sahiplerimiz ömür boyu huzurla oturacaklar. Vatandaşımızı mağdur etmeden güzel bir projeye imza attık. Bundan sonra da bu projelere hız vereceğiz” dedi.
Cami temeli de atıldı
Törende Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneş Mahallesi’ne kazandırılacak olan caminin temel atması da gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra törene CHP Antalya milletvekilleri Cavit Arı, Mustafa Erdem, Aliye Coşar, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Erdoğmuş, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, belediye meclis üyeleri, yüklenici firma yetkilileri ve hak sahipleri katıldı.