Kurban Bayramı öncesinde Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Cömert, kalp damar rahatsızlığı bulunan hastalara bir dizi uyarılarda bulundu. Dr. Cömert, "Kalp damar, yüksek tansiyon ve şeker gibi rahatsızlığı bulunan hastalara et kesinlikle yasak diye bir şey yok ama kararında ve dozunda tüketilmeliler" diye konuştu. Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Cömert, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin oldukça fazla olduğuna dikkat çekti. Dr. Cömert et tüketiminde pişirme yönteminin önemini vurgulayarak, "Kurban Bayramı'nda et tüketimi oldukça fazla oluyor. Özellikle bilinen kalp damar, tansiyon, şeker ve stent takılan hastalarımızı et tüketimi konusunda uyarıyoruz. Kesinlikle yasak diye bir şey yok ama kararında dozunda ve yağsız tüketmelerini bunları da haşlama ya da buharda pişirmelerini öneriyoruz. Kavurma ya da kızartma yöntemi ile tüketilen etler hastalarda çarpıntı ve diğer rahatsızlıkların temelini oluşturabilir" diye konuştu.
Güncel
02 Ekim 2014 - 16:58
Güncelleme: 02 Ekim 2014 - 16:59
Tansiyon ve şeker hastaları dikkat!
Kurban Bayramı öncesinde Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Cömert, kalp damar rahatsızlığı bulunan hastalara bir dizi uyarılarda bulundu.
Güncel
02 Ekim 2014 - 16:58
Güncelleme: 02 Ekim 2014 - 16:59