Konyaaltı’nda bulunan Kolcuoğlu Restoran’ın 62. şubesi, meşhur metrelik kebabı ve iftar mönüsüyle 11 ayın sultanı Ramazan’da da yoğun ilgi görüyor
Adana'nın meşhur metrelik kebabının mucidi ve markası haline gelen Kolcuoğlu Restoran, 27 şehirde 62 şubesiyle açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor. Corner Park altında bulunan restoran, Ramazan ayında da kebap severlerin ilgisini görüyor. 1910 yılından bu yana 5 kuşaktır hizmet veren Kolcuoğlu ailesi, 41 yıldır sürdürdükleri metrelik kebap geleneğiyle de turistlerin beğenisini kazanıyor.
Ramazan’da dolu dolu
Restoranın tarihiyle ilgili açıklama yapan Kolcuoğlu CEO'su Tarkan Kolcuoğlu, henüz yeni açılan bu şube için bekledikleri ilgiyi gördüklerini belirtti ve ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti. Kolcuoğlu, bu markayla Türkiye'de 2 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, yılda yaklaşık 3 milyon ziyaretçinin bu kebabı yemek için şubelerini ziyaret ettiğine de dikkat çekti. Aynı zamanda turizme de katkı kazandırdıklarını dile getiren Kolcuoğlu, “Biz beş kuşaktır halka hizmet veriyoruz. Yöresel lezzetlerimizle geçmişte
5 metrede 20 kişi doyuruyor
Restoran ortaklarından Süleyman Doğu ise Kolcuoğlu markasının tarihini anlatarak şöyle konuştu; “Metrelik kebap, 1974 yılında Kolcuoğlu ailesi büyükleri tarafından Türkiye'de ilk kez yapılmaya başlandı. 100 sene boyunca 1 metrelik olarak hizmet verdik. Daha sonra 1984'te Turgut Özal Başbakanlığı döneminde Adana'da restoranımızı ziyaret etmişti. İlk kez 3 buçuk metrelik kebap o dönem yapılmaya başlandı.” Restoranda tek şişte 5 metreye kadar kebap pişirilebiliyor. Bu şişle 20 kişiye kebap servis edilebiliyor.